divendres, 5 de juliol del 2013

GPC d'ètica dubtosa alimenten males pràctiques







Shannon Brownlee és l'autora de "Overtreated. Why too much medicine is making us sicker and poorer". Aquest llibre és la peça literària més significativa del moviment acadèmic i social que potencia la pràctica clínica valuosa. El tweet escollit aquesta setmana remet a "The Right Care Blog" (el blog de l'assistència sanitària pertinent o adequada). Es tracta d'un blog institucional de "Lown Institute" del qual Mrs. Brownlee n'és vicepresidenta.

Un cop siguin al blog, veuran que el post recomanat és "Conflicted guidelines breed conflicted practice", un text que comenta un article de Jeanne Lenzer a BMJ, on es defensa que la connivència dels promotors de guies de pràctica clínica amb la indústria alimenten pràctiques inadequades. I per il·lustrar-ho l'autor tria dos exemples que han patit aquests problemes amb resultats negatius per a la salut dels pacients afectats. Un dels exemples tracta de la TPA, un dissolvent de coàguls, i l'altre d'una recomanació d'altes dosis de corticoides per al tractament de lesions medul·lars.

Ara que hi ha molta gent, i moltes institucions, implicades a fer arribar la pràctica de l'evidència a tots els racons del sistema, és rellevant que no hi hagi dubtes ètics sobre les bases científiques de la pràctica clínica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada