divendres, 30 d’agost del 2013

Més material contra pràctiques clíniques de poc valor






El Dr. Joan Escarrabill és el Director del programa d'atenció als pacients crònics de l'Hospital Clínic. Com pneumòleg es va formar i crèixer a l'Hospital de Bellvitge, on va tenir l'oportunitat d'exercir diverses responsabilitats en l'àmbit de la gestió clínica. I ara ens ha regalat el tweet seleccionat que ens porta a "Mayo Clinic Proceedings".

Si cliquen els dos links del tweet del Dr. Escarrabill arribaran a un treball (i a l'editorial que l'introdueix) que ha revisat més de dos mil articles publicats durant 10 anys a New England Journal of Medicine amb la categoria d'"Originals". Aquest treball ha identificat 146 estudis que aconsellen aturar certes pràctiques mèdiques que no estan aconseguint demostrar els resultats clínics esperats. 

Per tant, el Dr. Escarrabill, amb el seu tweet, ens ofereix una nova clau per reforçar els programes que demanen que la pràctica clínica se centri només en les actuacions que se sap que aporten valor a la salut de les persones (veure posts de: "Too much medicine", "Less is more", "Choosing Wisely", "Do not do" i "Projecte Essencial"). Aquest moviment de contenció clínica, liderat des de posicions professionals, està prenent cos als Estats Units amb el nom de "The Right Care", però aquest assumpte ja el tractaré en propers posts previstos per a finals de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada