divendres, 9 d’agost del 2013

"Commissioning" a Anglaterra: curta vida






El twitter de la revista HSJ (Health Service Journal for Healthcare Leaders) ha llençat un avís d'un article signat per Chris Fewtrell, investigador de les Universitats de Birmingham i Sheffield. L'autor explica que Sir David Nicholson, Director general del NHS anglès, en una conferència celebrada el mes de juny, va acceptar que el model de contractació de serveis sanitaris conegut com "Comissioning" no està funcionant prou bé i s'haurà de replantejar. Curta vida, doncs, per a aquest model de compra de serveis que va néixer a

l'ombra de la proposta del govern Cameron el mes de juliol de 2010, amb la intenció de donar més sentit clínic als contractes de serveis.
Chris Fewtrell, autor de l'escrit, afirma que no hi ha cap evidència que els metges de família, com a col·lectiu, estiguin dotats de capacitats sobrenaturals per gestionar grans organitzacions ni grans pressupostos. I ell mateix apunta les bases per a un sistema alternatiu: més integració vertical de serveis, més cooperació amb serveis socials i comunitaris i més desplegament d'indicadors que mesurin millor el nivell de salut de les poblacions. Malgrat això, l'autor creu que els sistema de contractació de serveis específics, amb competitivitat entre proveïdors, té un lloc en els marges del sistema: llistes d'espera, serveis específics quan el sistema no hi arriba, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada