dilluns, 19 de setembre del 2022

Els deu primers anys d’Avenços en Gestió Clínica

Jordi Varela





El 13 d’agost de 2012, al bell mig d’unes vacances d’estiu de fa deu anys i amb un projecte de consultoria especialitzada en gestió clínica entre mans, vaig publicar el primer post d’Avenços en Gestió Clínica, un blog que, com tants, pretenia ser un canal personal i professional de transmissió d’idees. En aquell moment només comptava amb l’ajuda d’en Tino i de la Laura, però ben aviat vam optar per obrir aquella finestra a un ventall cada cop més ampli de col·laboradors, i així va ser com el blog, inicialment d’autor, va esdevenir una revista virtual amb una línia editorial ben definida, ja que preteníem ser els referents en l’atenció sanitària basada en el valor. 


Com era esperable, de primer se'ns hi van adherir autors propers a nosaltres, però després, de mica en mica, vam anar ampliant la crida, fins arribar a la llista actual de trenta col·laboradors, que em ve de gust enumerar per agrair-los a tots, i a cadascun d'ells i elles, la seva dedicació voluntària durant tant de temps, i per visualitzar l’amplitud de punts de vista que ha anat adquirint el blog els he recopilat en el següent llistat: Cristina Adroher (Des del backstage), Mònica Almiñana (Calidoscopi), Xavier Bayona (Gota a gota), Alba Brugués (La dolce vita), Salvador Casado (Salut, narrativa i consciència), José Cerezo (Ara o mai), Maria Luisa de la Puente (Promovent confiança), Soledad Delgado (Vel de flor), Joan Escarrabill (La mirada lateral), David Font (Per emportar-se a casa), Andrés Fontalba (Mental fugit), Gloria Gálvez (Amb una sola veu), Marco Inzitari (Manejar amb cura), Alexandre Lourenço (Lusitania), Paco Miralles (Nos omnes male), Rafael Manzanera (Editor adjunt), Tino Martí (Ex machina / Coordinador de col·laboradors), José Joaquín Mira (Notes al peu), Josep Maria Monguet (Mandra col·lectiva), Antoni Peris (Derives de cine), Josep Manuel Picas (Argumentum ad judicium), Pedro Rey (Comportament saludable), Cristina Roure (Pantone), Sophia Schlette (Out of the box), Andreu Segura (Chomel), Gustavo Tolchinsky (Cui prodest), Elena Torrente (Fil d'Ariadna), Nacho Vallejo (Atenció integral), Josep Vidal-Alaball (Communitas) i Pere Vivó (Galènica quàntica).

Durant aquest deu primers anys hem publicat 1.150 articles en català, castellà i anglès, els quals han rebut 3,5 milions de visites, amb un increment gradual que ha dut a que en el darrer mes de maig es comptabilitzessin 45.297 visualitzacions (una mitjana de 1.462 cada dia). Per altra banda, l’oferta formativa virtual que oferim des del blog ha despertat l'interès de més de dos mil alumnes, un fet que ens ha garantit un finançament independent i una llibertat de publicació sense cap mena de conflicte d’interessos.

Orgullós d’haver aconseguit l’objectiu de ser referents en la gestió clínica avançada, d'haver promogut el debat i la formació en l’atenció sanitària basada en el valor i agraït als col·laboradors, als alumnes i als seguidors que ho han fet possible, crec que és l’hora de donar protagonisme a la generació més jove de col·laboradors i col·laboradores, per la qual cosa, a partir de la setmana que ve començarà la segona temporada d’Avenços en Gestió Clínica, marcada pel segell de l’Observatori “La gestió importa” de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i la coordinació editorial d’en Tino Martí. Per tant, us recomano que no us perdeu el primer post d'aquesta nova etapa "Apunts sobre la gestió del fracàs a l'atenció primària" d'en Salvador Casado, que es publicarà el proper dilluns 26 de setembre.

A totes i a tots us desitjo molta sort a la vida i molt d'encert a la feina.


2 comentaris:

  1. Bon dia Jordi, moltes gràcies per la feina feta i per obrir el bloc a mirades diverses. Les successions són inevitables (és la vida) però de vegades són incertes. En aquest cas, si el timó el porta en Tino Martí em sembla que podem estar molt tranquils. Una abraçada.

    ResponElimina