divendres, 5 de febrer del 2021

Les recomanacions d'Eric Topol per a la transformació digital de l'NHS

Tino Martí
Ex Machina


 


Eric Topol és un dels pensadors més destacats de la transformació digital dels serveis de salut. Al llarg dels darrers anys, Avenços en Gestió Clínica ha revisat i comentat les seves principals obres:   

El 2017, Jeremy Hunt, aleshores secretari d'Estat per a Atenció Sanitària i Social del Regne Unit, va encarregar a Eric Topol una revisió independent sobre com impactaran les tecnologies digitals aplicades a la salut en els rols professionals i quines conseqüències tindrà en termes de desenvolupament de competències digitals a l'NHS. La tasca portada a terme, mitjançant la constitució d'una junta de revisió i tres panels d'experts en genòmica, salut digital i intel·ligència artificial i robòtica, es va materialitzar en The Topol Review. Preparing the healthcare workforce to deliver the digital future que va veure la llum el febrer de 2019. 

L'argument principal de l'informe és que la innovació tecnològica, més que substituir, millorarà i augmentarà els rols dels professionals sanitaris i els donarà més temps per a l'atenció als pacients. Les seves conseqüències seran desiguals segons la professió o l'especialitat, però l'impacte en els resultats hauria de ser positiu en tots els casos i hauria d'augmentar el nivell de participació dels pacients en el procés d'atenció. 

Per tot això, el 90% de les tasques desenvolupades a l'NHS requeriran noves competències digitals i genòmiques per portar-les a terme en un entorn ric en dades, i els professionals necessitaran habilitats per avaluar noves tecnologies. 

9 recomanacions per al desenvolupament organitzatiu

L'informe ofereix un conjunt de recomanacions procedents de cadascun dels grups de treball organitzats. Com que el que ens ocupa és la gestió, transcrivim tot seguit les nou recomanacions plantejades pel grup de treball de desenvolupament organitzatiu.  

  1. Les organitzacions han de garantir que els pacients, els ciutadans i els professionals estiguin implicats en el codisseny de projectes de transformació per identificar com millorar l'experiència del pacient i la productivitat dels professionals. 
  2. Els rols dels que ocupen responsabilitats haurien de ser desenvolupats amb la missió d'assessorar sobre les oportunitats que ofereixen les tecnologies de salut digital i identificar dèficits d'habilitats locals. 
  3. Per estar preparats digitalment, els professionals sanitaris necessitaran programes formatius sobre tecnologies de salut digital. 
  4. Cada organització hauria d'assignar responsabilitats executives per a l'adopció segura, efectiva i àmplia de tecnologies de salut digital, centrant-se en els resultats clínics i en la promoció efectiva i consistent de la implicació dels professionals.
  5. Entre aquestes responsabilitats es trobaria la gestió del coneixement per facilitar l'aprenentatge i l'experimentació dels professionals a fi d'accelerar  l'adopció de les innovacions assolides.
  6. L'NHS hauria de reforçar els sistemes per difondre les lliçons de l'adopció precoç d'innovacions i compartir exemples de programes de canvi tecnològic efectius i basats en l'evidència. 
  7. Les organitzacions sanitàries haurien d'utilitzar marcs validats per a la implantació de solucions tecnològiques i assegurar que els professionals estan formats per fer-les servir. 
  8. L'NHS hauria de donar suport a la col·laboració entre aquest organisme i la indústria per millorar les habilitats i el talent dels professionals sanitaris.
  9. L'NHS hauria de col·laborar amb stakeholders de tots els sectors per tal de revisar la regulació i el nivell de conformitat de les noves tecnologies de salut digital, incloent-hi guies i formació en ciberseguretat, privacitat de dades i aprenentatges procedents d'altres sistemes de salut internacionals.

En conjunt, aquestes recomanacions inviten les organitzacions sanitàries de l'NHS a avançar-se al futur i revitalitzar la seva cultura d'innovació i aprenentatge d'un extrem a l'altre de l'organització. Una relectura en clau del context actual, i atesa la forçosa capacitat d'adaptació digital esdevinguda el darrer any, reforça les principals línies d'acció i es pot estendre i aplicar al nostre context sanitari sense necessitat de maquillatge.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada