divendres, 8 d’agost del 2014

Dades personals de salut: un nou tresor per a la ciència







Veient una enquesta del Institute of Medicine (IOM) destaca una dada: el 94% dels nordamericans que tenen un diagnòstic d'una patologia crònica i que a més són usuaris de xarxes socials estarien disposats a donar les seves dades per incentivar la recerca i així poder ajudar a altres pacients com ells. 


En aquest entorn, la pàgina web "PatientsLikeMe", la xarxa social de pacients més desenvolupada del món, ha llençat una campanya per incentivar la donació de dades, i per això els invito a veure el video promocional: "Les teves dades tenen un batec que dóna vida a la recerca mèdica".




En el video, Jamie Heywood, un dels fundadors de PatientsLikeMe, invita diverses persones malaltes a implicar-se en un nou sistema sanitari centrat en les persones i a endegar una campanya de donació de dades personals de salut. "La teva experiència pot ajudar a entendre més bé la medicina que practiquem", és el lema.

En tots els camps de la ciència, el tractament de grans bases de dades està oferint noves perspectives fins ara impensables. La medicina no hauria de quedar-ne al marge i per aquest motiu s'hauria de superar l'escull de la desconfiança. Els americans ho estan fent a la seva manera, implicant el pacient en la decisió. I nosaltres? Quina és la nostra manera?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada