dimecres, 27 d’agost del 2014

Informació clínica: paradoxes i pacients







La sèrie iniciada per Josep M. Picas sota el suggerent títol "Argumentum ad judicium" ens ha portat dos temes controvertits per la dificultat de ser acotats i per trobar-se en boca de tothom: la qualitat de la informació a la xarxa i l'atenció centrada en el pacient.

A la primera entrada es discuteix sobre les contradiccions d'internet: la facilitat de difondre i accedir a la informació comporta problemes en la selecció de fonts de qualitat i per això la gran quantitat d'informació no significa necessàriament informació preparada per a pacients.

A la segona, l'atenció centrada en el pacient, s'aborda un concepte amb moltes mencions i poques il·lustracions pràctiques. En la discussió es proposa un model basat en l'esforç reformista del govern Obama que pot servir per centrar el tema al voltant de la innovació en aquesta matèria.

Tino Martí

La paradoxa de la informació 
Com és prou conegut, ens enfrontem a una època en què la quantitat d'informació que es produeix i la facilitat d'accés supera, en molt, la nostra capacitat d'assimilació...
Llegir més

Patient Centered, a propòsit d'un model
Segurament coincidiran amb mi que el concepte Patient Centered està sotmès a un ús excessiu que porta a una multiplicació de les definicions i a una vaguetat terminològica...
Llegir més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada