Molt sovint els pacients han de decidir entre dues o més opcions per fer front a un procés clínic, o senzillament per triar entre prendre estatines o no fer-ho. Llavors ve el moment aquell de "Escolti, si fos la seva mare, vostè què faria?". I, en aquest punt, el professional de la salut se sent autoritzat per adoptar l'actitud paternal que el pacient li reclama. Però això és contrari al canvi dels temps, al reconeixement de l’autonomia dels individus i a la necessitat d’un model de relació més participatiu i deliberatiu.
Amb la finalitat de debatre com es pot trencar el parany de la medicina autocràtica per adoptar unes pràctiques participades, estem encantats que Víctor Montori, endocrinòleg de Mayo Clinic, hagi acceptat la nostra proposta de venir a oferir-nos les seves lliçons sobre decisions clíniques compartides. Igualment, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, a banda de participar en l'organització d'aquest acte, presentarà les iniciatives que està desenvolupant en aquest sentit.
A la taula rodona, comptarem amb la participació de tres grups que estan treballant amb pacients en decisions clíniques compartides en el nostre àmbit: a) reconstruccions mamàries després de mastectomies a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, b) els dilemes de les persones amb esclerosi múltiple, a l’Hospital Josep Trueta de Girona, i c) l’hospital centrat en la persona, basat en l’experiència de l’Hospital Clínic de Barcelona.
Esteu, doncs, convidats a venir a escoltar les opinions dels experts en decisions clíniques compartides, i a participar, un any més, en el debat que us proposem.
Per a inscripcions, empleneu aquest formulari que trobareu a la web www.scgs.cat
Més informació: envieu un correu electrònic a l'adreça scgs@academia.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada