divendres, 8 de novembre del 2013

Telehealth: continuen els resultats ambigus






Nuffield Trust és una organització britànica independent que promou la recerca de la medicina basada en l'evidència i les anàlisis de polítiques per millorar el sistema sanitari. El tweet d'aquesta organització ens condueix a un post redactat pel Director Científic de la institució, el Dr. Martin Bardsley, on parla d'uns primers resultats del projecte Whole System Demonstrator (WSD), un assaig de llarg abast que té per objectiu avaluar l'impacte de la introducció de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el sistema sanitari.

El Dr. Bardsley explica que les posicions prèvies dels professionals de la salut respecte l'impacte de les tecnologies en el seguiment de pacients crònics acostumen a ser contradictòries: els optimistes pensen que es reduirà la dependència dels malalts respecte del sistema, mentre que els pessimistes creuen que l'efecte serà contrari degut a l'ansietat induïda. Doncs bé, sembla que els resultats parcials d'una fase del projecte WSD, un assaig amb 2.300 pacients i 12 mesos de durada, que ha dut a terme una monitorització remota de pacients amb MPOC, insuficiència cardíaca i diabetis, no aclareixen res perquè els dos grups, el d'intervenció i el de control, han mostrat una freqüentació comparable.

L'autor del blog opina que la situació continua sent "irritantment ambigua", i diu: "Malgrat que aquests resultats de WSD semblen donar la raó als metges que pensen que les tecnologies no els alliberaran l'agenda, seria prudent "no llençar la criatura pel wàter" (sic) i, per contra, s'hauria de continuar treballant per afinar més, tant en enginyeria, com en serveis, com en elecció ajustada de pacients".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada