dimecres, 22 de juliol del 2015

Telemedicina a Texas? No gràcies



El Dr. Tom García, president de l'Associació Mèdica de Texas (TMA), declara estar "profundament decebut" amb la decisió judicial de paralitzar la nova Rule del Texas Medical Board sobre telemedicina que pretén prohibir als metges de Texas la prescripció de medicaments als pacients sense haver-los vist per primera vegada de forma presencial tal com informa el New York Times.

Es tracta d’un litigi amb Teledoc empresa amb seu a Dallas fundada al 2002 i que amb més de 300.000 consultes l’any és un dels líders de la telemedicina als EUA.






Ja se sap que les noticies sempre s’han de llegir en el seu context i amb reserves. Feta aquesta advertència, si més no, el que és cert és que el tema ha arribat als tribunals. 

La notícia m’ha suggerit alguns pensaments per compartir:
  1. Si als EUA, que ja tenen diversos serveis de telemedicina totalment operatius, un col·lectiu de professionals s’hi oposa, em pregunto què passaria aquí si tinguéssim serveis de telemedicina. Com no en tenim ens quedem amb les ganes de saber qui s’hi oposaria. Una pena. 
  2. Em pregunto quin deu ser el motiu de fons que ha portat a l’intent de limitació. Són raons estrictament corporatives? Hi ha altres raons científiques? 
  3. Beneïda llei de la competència. Un jutge, és de suposar que amb l’assessorament clínic oportú, pot parar els peus al Texas Medical Board. 
  4. Aquests metges que proposen limitar la telemedicina, ho fan des del coneixement del que la tecnologia pot fer avui en dia per donar suport a la salut? 
  5. També seria molt interessant saber si els metges del Texas Medical Board en qüestió han tingut alguna experiència negativa fent ús d’algun sistema o servei de telemedicina. 
Les notícies sovint en lloc de solucions ens porten més dubtes. Seguirem atents al cas de Texas per veure com evoluciona el litigi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada