dilluns, 8 de març del 2021

Observar atentament per transformar adequadament

Tino Martí
Ex Machina


 

L'Observatori "La gestió importa", creat per la Societat Catalana de Gestió Sanitària, es va posar en marxa el passat 14 de desembre de 2020 com radar d'innovacions en gestió sanitària i clínica. El seu objectiu últim és demostrar que la bona gestió és condició necessària (alguns pensen que fins i tot suficient) per a l'obtenció de bons resultats en salut.



En un context convuls amb multitud de fenòmens complexos interactuant conjuntament, gestionar bé és un repte creixent que requereix de la combinació de nous coneixements i habilitats, i la capacitat d'aprendre d'experiències d'èxit i els seus intents.

Posem com a exemple la incorporació de l'ús de tecnologies digitals en la salut pública i la pràctica clínica. La seva acceleració durant l'últim any representa un repte en múltiples fronts de la gestió. Com incrementem i modulem l'accés als serveis garantint la seva equitat? Com transformem els models de prestació de serveis combinant adequadament l'atenció presencial i la virtual? Com adaptem els sistemes d'informació per captar noves fonts de dades i mesurar nous resultats? Com fem avançar els sistemes de pagament per incentivar la qualitat, la coordinació o el valor generat des de la perspectiva del pacient? Com millorem la transparència en la rendició de comptes?

Moltes preguntes amb respostes que s'estan formant mitjançant múltiples experiències que convé observar de prop i reflexionar en profunditat, connectant opinions professionals i proposant mesures per a la transformació del sistema de salut i les seves organitzacions.

Amb aquest propòsit, l'Observatori "La gestió importa", que compta amb la participació de diversos col·laboradors d'Avenços en Gestió Clínica, s'ha estructurat en nou àrees temàtiques que aporten una visió polièdrica de la gestió sanitària i clínica. Cada àrea està dirigida per acadèmics i experts en la matèria que constitueixen el Consell Editorial de l'Observatori.

Nou àrees d'observació

A tall de xarxa sentinella d'innovació, la tasca de l'Observatori "La gestió importa" d'identificació de nous models, instruments i experiències, i reflexió sobre què i com s'ha d'incorporar la innovació al govern i gestió de les nostres organitzacions facilita la navegació a tots els interessats en millorar el present.

I com avui és 8 de març, què millor que celebrar-ho llegint l'article "L'equitat de gènere en les organitzacions i el gènere de les organitzacions" de Begoña Román.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada