divendres, 27 de juny del 2014

NHS: sortir de les retallades sense perdre plomes?







King's Fund ha publicat el document: "The NHS productivity challenge. Experience from the front line", del qual en parla Chris Ham, Director de la Institució, a l'entrevista que li van fer a les notícies de la BBC. L'assumpte és que es preveu que, per a aquest exercici, el NHS pot arribar a una desviació pressupostària de 2 bilions de lliures, i hi ha el risc, si el govern no és capaç d'injectar-hi més recursos, que els hospitals es quedin, a curt termini, sense els diners imprescindibles per continuar oferint els seus serveis.

Chris Ham diu que el Departament de Salut insisteix que els diners que manquen han de sortir de les eficiències internes dels proveïdors de serveis. "Després de 4 anys de reduccions pressupostàries, diu Ham, francament és molt difícil dir d'on es pot estalviar més sense tocar la qualitat. Molts hospitals ja no poden complir els objectius marcats per les autoritats, com els temps d'espera als serveis d'urgències, les llistes d'espera de càncer, l'atenció als serveis de salut mental, i no en parlem de la pressió que es fa sobre els metges de família per oferir serveis més coordinats als pacients crònics complexos. I ara que ja s'ensumen campanyes electorals, no he vist que cap dels grans partits estigui per la labor de posar més diners al sistema sanitari".

Algunes notes encara provisionals del document de King's Fund

Més enllà de les presses per quadrar el pressupost d'enguany, si es vol salvar a mig termini el sistema sanitari i social (almenys la part del social que es requereix per a la cronicitat i la fragilitat) cal que es compleixin tres principis:
  1. Es necessita més temps per pensar en reformes estructurals de reorientació del sistema cap a les pràctiques que aporten valor i cap a la integració i la coordinació de serveis.
  2. Es necessiten més diners per poder pagar les reformes estructurals citades anteriorment.
  3. Es necessiten mesures de suport als canvis, com un lideratge polític fort, que garanteixin la governança de les institucions que han de remoure les estructures obsoletes.
Els experts anglesos avisen que, després de diversos exercicis d'aplicar la política de "fer més amb menys", ja no queden marges per preservar la qualitat, i King's Fund clama perquè el Departament de Salut s'assegui amb els principals actors del sistema per repensar-lo de nou tots junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada