divendres, 27 de setembre del 2013

Atenció sanitària d'alt valor: prometedora iniciativa editorial






Transformar en positiu iniciatives que han tingut en els seus començaments un to negatiu, com és el de les pràctiques clíniques que no aporten valor o que n'aporten poc (recordi's les llistes d'actuacions clíniques que no s'haurien de fer), és una bona notícia.

El Dr. Marco Inzitari, l'autor del tweet de la setmana, és Director Assistencial del Parc Sanitari Pere Virgili, Diplomat en Gestió Sanitària per la UAB i per ESADE i a ell li agrada dir que és geriatre vocacional, a més de gestor i d'investigador. Doncs bé, el Dr. Inzitari ens ofereix la notícia, en el tweet, d'una joint venture entre New England Journal of Medicine i Harvard Business Review per a la creació d'un blog especialitzat en publicar treballs que aportin valor als sistemes sanitaris, segons les següents tres àrees:
  1. Principis fonamentals dels sistemes sanitaris d'alt valor
  2. Gestió de la innovació en els models organitzatius de la gestió clínica
  3. Solucions desenvolupades per líders clínics a partir de les seves experiències en la pràctica assistencial
Segons els signants de l'editorial de NEJM, l'objectiu final del nou blog, tant per a la comunitat assistencial, com per a la indústria relacionada, és mantenir les persones el més sanes possible, prevenir les malalties cròniques, indicar les intervencions mèdiques apropiades i crear una entorn econòmic sostenible per a l'assistència sanitària.

En el post del proper dilluns parlaré d'un dels articles inaugurals del blog, "Why health care is stuck and how to fix it", escrit per dues plomes de prestigi: Michael Porter i Thomas Lee. Aquest nou blog està en període de proves fins al 17 de novembre, però mentrestant el podran trobar en el blog de Harvard Business Review: HBR Blog Network.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada