divendres, 7 de novembre del 2014

QMR: claredat i profunditat per sortir de la crisi





Els seguidors d'aquest blog saben que rarament tracto temes financers, però el tweet del Dr. Rafael Manzanera m'ha conduït a Quaterly Monitoring Report de King's Fund i m'ha semblat un informe tan clar, i al mateix temps tan profund, com diu el propi Manzanera en el tweet, que fins i tot no estant-hi interessat, l'he trobat suggerent, i per això m'agradaria destacar-ne algunes dades vinculades a l'impacte de la crisi en les institucions sanitàries angleses:

  1. Els problemes financers han deixat de ser només el problema d'alguns centres mal gestionats, per esdevenir un mal endèmic de totes les organitzacions sanitàries.
  2. Un de cada tres hospitals acabarà l'exercici actual amb dèficit.
  3. Quasi la meitat dels directors financers creuen que una de les preocupacions més importants (s'entén que per a la remuntada) és la baixa moral de la plantilla.
  4. Les llistes d'espera ja han acumulat més de tres milions de pacients.
La sortida de la crisi, a Anglaterra, si és que hi ha sortida, està sent galdosa: hospitals endeutats, llistes d'espera desorbitades i personal desanimat. Els sona aquesta música? Nosaltres no disposem ni de la qualitat ni de la profunditat dels informes QMR, però la intuïció ens diu que el nostre panorama s'assembla força a l'anglès. I llavors la pregunta és: Estem segurs que quan en determinats fòrums es parla de reformes estructurals es té en compte quin és el diagnòstic de situació? O només es fan volar coloms?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada