divendres, 28 de novembre del 2014

Protegir recursos, promoure valors: nou informe dels metges britànics






"Protegir recursos, promoure valors". Amb aquest títular la "Academy of Medical Royal Colleges" britànica acaba de publicar un informe per reduir el malbaratament de l'activitat mèdica, o dit d'una altra manera: "com estalviar amb criteri clínic". El document, extens, ofereix 16 exemples relacionats amb una gran varietat de pràctiques: medicacions, proves diagnòstiques, activitat quirúrgica, etc.
En el video de la BBC, el Dr. Jeremy Lavy explica com els cirurgians del "Royal Throat Nose and Ear Hospital" de Londres han reduït l'instrumental requerit per a un implant coclear de 96 peces a 28. Aquest exercici no només disminueix despeses de neteja i esterilització -afirma- sinó que a més obliga als cirurgians a racionalitzar la preparació de les intervencions, a pensar-hi millor des de la perspectiva logística. "Som els metges els que tenim la responsabilitat de fer aquest exercici i no hi ha cap gestor que, en aquest terreny, ens pugui suplir".

http://www.bbc.com/news/health-29917407

El professor Terence Stephenson, President de l'Acadèmia, diu que la qualitat assistencial és la primera preocupació dels metges, però que promoure els valors de la pràctica clínica ha de ser una motivació del mateix rang que la primera, ja que són dues cares d'una mateixa moneda". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada