dimecres, 30 d’abril del 2014

The Health Systems and Policy Monitor (HSPM)








Recentment he descobert un nou recurs de l’European Observatory on Health Systems and Policies que es va posar en funcionament a finals de l’any passat.

Es tracta del Health Systems and Policy Monitor (HSPM), una plataforma amb informació detallada sobre els sistemes sanitaris europeus amb actualitzacions de les reformes que s’hi produeixen i que permet comparar dades entre països. 




En realitat, el què fa el HSPM és fer més accessibles els Health Systems in Transition (HiT) reviews, els clàssics informes per països d’aquest Observatori redactats per experts de cada país amb la descripció detallada dels seus sistemes sanitaris. El web també dóna accés als articles del Health Policy Journal.

Les novetats que trobo interessants de la plataforma són dues:
  1. L’actualització i la traçabilitat. La plataforma es basa en la versió publicada del HiT i inclou noves informacions i descripcions dels canvis (per exemple, la del Regne Unit és del 2011 i s’han actualitzat online 7 dels 9 apartats de l’informe).  A més de l’informe, hi ha un espai amb novetats i temes de debat candents de la política sanitària del país.

  2. La comparació. La plataforma permet comparar fins a 8 països en, com a màxim, 2 temes. La intenció és bona tot i que el resultat un pèl decebedor: la web genera un pdf amb la informació extreta dels informes corresponents. Seria més atractiu si les dades s’arribessin a creuar i estiguessin en format editable, sobretot les taules.

Una altra novetat de l’European Observatory on Health Systems and Policies és el Health and Financial Crisis Monitor (HFCM). En un format similar al del HSPM, aquesta plataforma monitoritza l’evidència científica sobre els efectes de la crisi en els sistemes sanitaris europeus, en col·laboració amb la Escuela Andaluza de Salud Pública.

Es tracta, doncs, de dos bons recursos per accedir a informació de qualitat i per comparar sistemes sanitaris a nivell europeu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada