dimecres, 30 de juliol del 2014

Aspiració, excel·lència, moderació, confiança







Joan Escarrabill ens ha ofert aquesta temporada quatre mirades laterals que podrien bé representar quatre virtuts professionals: aspiració, excel·lència, moderació i confiança.

La inaugural "Volem anar a la lluna" afirma les raons per les quals ara hem de prestar especial atenció al repte social de la cronicitat.

En l'emotiva "Mai no tocaré el violoncel com ho feia Jacqueline du Pré" es cobreix entre melodies l'aspiració per donar el millor de si en el nostre quefer diari, i de la mà de Gladwell se'ns revela un secret per aconseguir-ho.

La tercera mirada ve inspirada per la poetessa Maria Mercè Marçal. A "Covava l'ou de la mort blanca" s'aborden els límits de la digitalització en la professió de cuidar.

Finalment, a "Els homes (de la meva generació) no plorem" es tracta amb certa ironia intergeneracional de l'irresoluble debat entre privacitat i transparència.



Per als que els agrada portar-se una bona lectura per al descans estival, aquestes són les quatre referències bibliogràfiques que ens han deixat les mirades laterals de Joan Escarrabill:
  • Start with a why de Simon Sinek
  • Outliers de Malcolm Gladwell
  • Sociofobia de César Rendueles
  • La sociedad de la transparencia de Byung-Chul Han

Tino Martí


Volem anar a la lluna
Massa sovint tinc la impressió que el ritme trepidant que imprimim a les coses que fem ens fa discutir quasi exclusivament el què i el com...
Llegir més

Mai no tocaré el violoncel com ho feia Jacqueline du Pré
Per ser franc, he de reconèixer que sóc un bon exemple de “muldideficiències”. No tolero la lactosa (no sóc conscient d’haver begut mai un got de llet), el meu gust artístic...
Llegir més

Covava l'ou de la mort blanca
Maria Mercè Marçal (1952-1998) era una dona polifacètica i una poetessa extraordinària, molt especialment per a mi. Va morir als 46 anys d’un càncer de mama...
Llegir més

Els homes (de la meva generació) no plorem
La formació emocional ha canviat al llarg del temps. A una part dels homes de la meva generació ens van educar en la contenció de les emocions...
Llegir més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada