divendres, 3 de gener del 2014

"The All Trials Initiative": nou pas legislatiu






El tweet de Cochrane Collaboration ens condueix a un post que parla de "The All Trials Initiative", un projecte que té per objectiu generar l'obligatorietat d'enregistrar tots els assaigs clínics i d'informar de tots els resultats obtinguts. Aquest moviment va començar ara fa 11 mesos per cridar l'atenció del biaix que representa la manca de coneixença dels centenars de milers de resultats d'assaigs clínics que pel motiu que sigui no veuen la llum. Segons els promotors de la iniciativa, aquestes dades són fonamentals per a les decisions clíniques dels metges, però també per a les decisions dels administradors públics i privats.

Ms Glenis Willmott, una parlamentària europea del Regne Unit, va presentar al Parlament Europeu una iniciativa popular amb més de 60.000 signatures donant suport a les propostes de "The All Trials Initiative". Segons la notícia redactada per Cochrane Collaboration, el procés ja ha superat la votació de la comissió tècnica i ara s'espera que pugui anar al Ple del Parlament Europeu abans del proper estiu. Per tant, hi ha molta expectativa que l'Agència Europea del Medicament pugui, durant 2014, posar en marxa una base de dades pública amb tots els requeriments tècnics promoguts per "The All Trials Initiative".

Cochrane Collaboration expressa la seva satisfacció per haver superat el primer escull legislatiu: "Una victòria per als pacients, els metges i els administradors i un missatge molt clar per als legisladors d'altres contrades". En canvi, Ben Goldacre, cofundador de "The All Trials Initiative" no és tan optimista: "El registre serà un gran avenç, però vull recordar que serà prospectiu, per la qual cosa no es podrà disposar d'informació "oculta" retrospectiva, i això no és just perquè seguirem amb zones fosques a l'hora de prescriure antidepressius, estatines, antihipertensius, etc. Si no tenim totes les dades ara no podem practicar una medicina segura i efectiva".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada